Mine magedanskurs for modne kvinner

Klikk her på kurs / kalender for info om sesongens kurs

Litt om mine magedanskurs:
Jeg startet med å holde egne magedanskurs for ca.18år siden. Jeg henvender meg til ”modne kvinner” eller for de som trenger et rolig tempo. Dette er av to grunner.

Jeg selv har begynt å bli ganske ”moden” og må ta hensyn til min egen kropp som har en del plager som har kommet med alderen og etter at jeg i en periode var utbrent. Den andre grunnen er at jeg har oppdaget at det er mange voksne kvinner som har lyst å lære litt magedans, også de som ikke er så spreke og trente, og som kvier seg for å begynne på kurs sammen med unge jenter. Dette fordi de enten føler seg for gamle, store, stive og tunge eller er redd for at de ikke skal klare å henge med de andre.

På mine kurs er tempoet litt lavere og man lærer litt færre bevegelser enn på kursene som tilbys ellers. Jeg er mest interessert i å formidle gleden over å danse og utfolde seg kreativt fremfor en autentisk arabisk dansestil.
Kursene legges opp etter nivået på gruppen og vi bruker mye tid på innlæring av hver enkelt bevegelse. Jeg fokuserer mye på å lære elevene å tenke positivt i forhold til kroppen sin og hva den klarer, og ikke sammenligne seg med de andre som kanskje får til bevegelsene raskere eller "penere".

Det er normalt at norske kvinner er litt stive i hofter og skuldre da vi ikke er vant med å bruke de delene av kroppen på den ”orientalske” måten. Kroppen må faktisk venne seg til å bruke andre muskler, og det kan ta tid. Vi trenger også å venne oss til å bevege oss mer feminint og tørre å vise at vi er kvinner!

I Norge har kvinneidealet vært å være sporty og ha en veltrent, slank og sterk kropp på en maskulin måte. I den orientalske dansen er det lov å ha kvinnelige former både her og der og i tillegg bruke de i dansen og faktisk være stolt av det.

Jeg bruker også elementer av Tai-Chi/ Chi-gong i oppvarmingen som balanserer og gir energiflyt i kroppen. Jeg har også mye fokus på pust og tilstedeværelse. Mange av elevene mine er blitt sendt på kurs fra sin lege, psykolog eller fysioterapeut for div. plager. Min erfaring med meg selv og med elever, er at dansen virker styrkende og frigjørende på kropp og sjel og løser opp spente muskler og stive ledd. Og så er det så morsomt!

Gjennomsnittalderen på elevene mine er ca 45-55 år. Inne i mellom kommer det også unge jenter som gjerne vil gå sammen med mor/ svigermor eller eldre søsken, eller som føler det tryggere å utfolde seg blant voksne kvinner. Den yngste jeg har hatt på kurs var 10 år (barnebarnet mitt) og den eldste hittil er 80 år.
 
 
Avslutningsfest
med Minimarked
Jeg har alltid en avslutningsfest med elevopptreden i etterkant av kursene mine. Vi kaller det for Kvinnedansefest hvor elevene tar med seg venninner, barn, barnebarn, naboer og familie.Det er opptreden av forskjellige magedansstilarter, felles ringdans og orientalsk diskotek. Vi har også et lite minimarked hvor elever og venninner selger sine ofte egenproduserte flotte smykker,klær og lignende.
Med disse festene ønsker jeg å skape et lite kvinnenettverk for elevene som kan gi støtte og inspirasjon til å virkeliggjøre drømmer og ideer, og som en hjelp til markedsføring. Og ikke minst ha en festlig og god kvinnestund sammen.


 

Tone og Inger Johanne des.2007

 

Elevopptreden med hjemmesydde kjoler! Kvinnedansefesten Høst 2006

Una ( mitt vakre barnebarn) danser sammen med andre elever på Høstfesten 2005

Vakre og modige danserinner Høsten 2006

 

Kvinnedansefest med elevopptreden høsten 2005