Vanitas Magedans

Klikk her for Vanita's Magedanskurs denne sesongenGenerelt om Magedans:

Magedans er en ypperlig treningsform for kvinner i alle aldre og størrelser og du trenger ikke være i spesielt god form i utgangspunktet for å ha glede av det. Den handler en del om teknikk og en del om å slippe det myke, feminine og kvinnekraften i deg frem i bevegelser. Magedans gir uttrykk for sanselighet og glede over egen kropp, gir økt kroppsbevissthet og styrker selvfølelsen, og ikke minst, gir glede og overskudd.
 
Magedans har blitt utrolig populært i Norge i løpet av de siste årene og det har blitt mange kjempegode dansere over hele landet. Det virker som om dansen appellerer og passer oss norske kvinner. Kanskje er det å få lov til å være feminin og glede seg over kroppen sin på en frigjørende og morsom måte en av de viktigste grunnene. Og de fengende rytmene som gir liv til stive hofter og skuldre.

 

 

 

Mer om magedans

Litt om magedansens bakgrunn: Den orientalske dansen også kalt magedans (begrepet er skapt i Vesten). Araberne kaller den Raqs Sharqi – dans fra Østen.

Den danses i Midtøsten, Tyrkia og Nord-Afrika og er en av verdens eldste kulturdanser. Noen mener den har oppstått i Egypt, mens andre mener den stammer fra India og har spredd seg med sigøynerne. Dansen brukes i religiøse seremonier, fruktbarhetsritualer og festlige sammenhenger i tillegg til å være ren underholdning.

Det finnes mange stilarter selv om grunnbevegelsene ofte er de samme - om enn med ulik karakter. Dansen avspeiler musikken som gir uttrykk for glede, sorg, stolthet, sensualitet og romantikk og er en hyllest til livet.

Derfor danser norske kvinner: Norske kvinner plukker ut og bruker det de opplever som positivt ved denne danseformen. Noen ønsker å uttrykke og utvikle sin femininitet og sin personlige eller spirituelle utvikling. Mange synes det rett og slett er en spennende treningsform. Dansen brukes også medisinsk for nakke, rygg, bekken og fødselsforberedelse. Den har et romslig og kvinnevennlig kroppsideal og passer til alle kvinnekropper. Noen tiltrekkes av kvinnefellesskapet og kan fungere som en døråpner til en spennende kultur. Orientalsk dans er et uttrykk for glede, men gir også glede!”

Kilde: Al Farah Orientalske Danseforening.